Assalamualaikum...

=p

ermmm,,=(

Saturday, December 26, 2009

salam kawan kawan yang kite suka
arini 26hb disember
sedar xsedar kita da berada di penghujung tahun 2009
kejap je kan masa berlalu


ermmm
skang ni saye kat kampung sebelah arwah mak
kat jerteh,terengganu
agak bosan la dok sini
ye la
saye xde kawan kat sini
harapkan sepupu je la



kawan kawan
saye terasa sedih sebenarnye sekarang ni
sebabnye?
orang yang saye sayang dan sangat rapatdengan saye main2kan bapak saye
yeah
saye tau niat die nak gurau tapi saye xleh terima
sbb saye rase benda tuh sangat melampau
i hate it
so kami start bgadoh
saye cakap die bodo,,bcakap xpakai otak,,xrespek
tapi nak tau die balas ape?
die cakap saye babi,,die cakap saye gila,,die cakap saye pompuan sampah


saye rase hancur perasaan ni
rase kecik sgt ati ni
,,,,,,,,,
xde mod
tapi perasaan xterluah ni,,,
entah la
rase nak nanges
tapi saye xleh nanges
saye kn kuat
nor hidayah abdullah kene kuat
nor hidayah ibarat rumput liar
xkn mati walau dipijak
xkan mampos walau diracun
cuma yang ada,,kelukaan hati yang dalam,,,
arghhhhhhhh,,persetankan semua perasaan tuh


kuatkan semangatmu rumput liar nor hidayah!!

banyak,,xtau nak letak tajuk pe

Wednesday, December 9, 2009

assalamualaikum semua kawan kawan yang kite suke
huuuu
lame betol xtulih blog ni n lame betol saye xon9
maleh

xde mod
padahal banyak benda nak dibuat dan ditulis
ntah
mod xde kot
heh


ermmm
skng ni sy kt umah
cuti sem da bermula
bahagianye idup ku rasakan
hehehehe

so ape nak cite ek
ermmmm
biar sy pikir jap
ermmm
ermmm
errrrr
heheheh

sye da amik driving test
n dengan bangganye saye fail
hahahahahahahahaha
langgar tiang maaaa
ntah la
sedih plak kan
mengenangkan usaha yang da dilakukan untuk memandaikan diri drive keta
tapi fail plak
tapi xpe la
at least dari zero untuk drive,sekurang kurngnye sy da pandai bawak n ade lesen L
hahahahahahaha
tunggu la saye wat ujian ulangan next next week
insyallah
besar harapn ni
nanti taun depan nak amik alza
hhehe
angan angan je
ntah2 beli keta kancil gak sbb xdak duit
hahahaha


pas selesai ursan kat driving school tuh
saye pon balik asrama,packing n bergegas balik
singah the mall jap mkn mcd
lapo,,,,
pastuh gerak ke pekelilig
tiket bas kul 8
beshnye balik umahhh
xsabar da ni
da masuk dlm bas tuh
ngantuk lak
so sy nk tuka la konteklens ni
nk pkai spek
cari2 dlm beg,beg mekap sy xde!
aik?
mane peginye?
tetnggal ke?
so sy msg la kawan kat asrama
alamak,,,,
mmg tetiggal kat asrama la
so sum barang mekap tetinggal
adehhhhh
minyak wangi,,,spek mata,,blusher segala
adehhh
tepaksa la mintak tolong membe poskan spek mata saye tuh
xleh idup oo tanpa spek
2 2 spek lak tuh tetinggal
saye ni da la rabun tahap gaban
gaban pon xrabun cam saye
buta la mateku
ibarat keta ilang kawalan lalu melanggar tiang
ekekekeke


dok umah
arini sy mengemas bilik yg mcm tongkang pecah tuh
letih
basuh sume baju dlm almari
lame xpkai
tau je la kan baunye cemane
habuk byk gile
sedap vacum,,dinding pon sy vacum
keh keh keh


hurmmmm
result exam da tau
tp xde org pon hulur adiah spt yg dijanjikan
hampeh tol la
hehehe,,(giler adiah tol)


tengahari ni ngntuk plak
perot da kenyang tibai eskrem malaysia yg akak sy wat
perisa asam masen merah
sedap woooooo
abes da 4btg
hehehe


ermmm
esk sedara mara nk dtg
sebelah arwah mak
sbbnye abg spupu nak tunang ari sabtu ngn org jerantut
beshnye tunang
pkai cantik cantik
mekap cantik cantik
sy suke tuh
hehe
bl la sy plak sy nk tunang ek??
heeeeeee


ermmm
mak tiri sy nk wat ketupat daun palas tiga segi tuh
sedapnye mkn ngn rendang!
raye ari tuh xsempat nk mkn byk2 n puas2 sbb sebok dok mkn bnda lain
hehehe
arini n esok sy nk melantak ketupat puas2
yes!!!!
heeeee



ermmmm
cepat je kn mase berlalu
bukak sem nt sy da sem 6
super senior
da xlame nk qualified da
nk keje da
takotnye,,,,
tapi dlm ms yg same,rase xsbr plak
heheh
bercampo baur perasaan ni


ok la
nt sy tulih lg ye
nk p jemur kainan n anak ptung yg sy campak dlm mesin basuh td
bye sume
jgn lupe lunch ye!
muaaaaaahhhh!!!!

hari menghabiskan masa,,yey!

Friday, November 20, 2009

hehehe
smalam saye p kuar ke one utama ngn kawan
so pegi tengok wayang
mulanya nak tengok 2012
tapi saye tengok ade 1 poster now showing-a cristmal carol
uiks
ni besh ni
jim carey kan
lagipon saye da tengok trailer cite ni
so?go for it la bebeh!

ade mase lagi so kami p la a&w
heehe
da lame xmakan a&w nih
rase cam budak2 plak
(sbb mase saye budak2 la a&w femes gila)
heheheehe


so p la masuk panggung
perghhh
gila kentang sejuknye
rase mcm bersalji
seswaiii sangat la tengok a christmas carol kannn
(tetibe teringat cite pirates of the carribean-babak depa nek kapal musim salji-yang mamat bulih cabut bijik mata tuh terpatahkan ibu jari kaki dia yang frozen,,uuuu xterkata,,)


so
komen saye tentang cite ni,,
5 star
hehehe
besh gila
sangat enjoy menontonnye n saye ketawa terbahak bahak
ekekeeke
so saye mencadangkan kawan kawan untuk menontonnya juga
sebabnye?
animasi yang bagus
sound efek yang bagus
lakonan yang mantap oleh jim carey n others
n sarat dengan mesej mesej yang bagus dan memberi pengajaran
p/s:jangan jadi perengus dan kedekut aji bakhil taik idung masin macam mr scrooge ye kawan kawan yang kita suka


so skang ni saye mempunyai 1 misi lagi untuk menonton wayang
cite karaoke
lakonan sape?
ZAHIRIL ADZIM
bila?
26NOV-3DIS 2009
kat mane?
WAYANG LA,,TAPI!!!GSC MIDVALLEY ONLY
so,,mase mmg cam xmengizinkan memandangkan mase tuh saye da berangkat balik kuantan untuk aidiladha n 3hari sebelum berakhirnya tayangan,saye da kene pektikal kat klinik orthopedik
name pon klinik kan,,kompom la opis hour
so bila nak tengok ni?
adoi laaaa
zahiril adzim ooo zahiril adzim
(jelas saya sangat obses dengan beliau)heeeeee
tapi dont worry,saya akan mencoba sedaya upaya menontonnya juga
walaupon midnite movie
walaupon kn fly ostel
i will try my besh ye zahiril adzim
ekekekkeke(semangat sungguh saye nih)


then harini(jumaat 20hb 11)
saye cuti
ape barang kan cuti ari jumaat
tapi nak wat cemane
redhoooo je la
so nak watpe yek?
semayang jumaat?ekekekee
so seharian melepak dalam bilik
fuhhhh
mmg rehat yang sangat sangat mencukupi setelah 8hari nonstop keje kat wad yang bizi gila tuh
hoho


arini saye rase rindu
rindu pade sum1
sape ek?
heheh
teman tapi mesra -incik acong-(chatterz otai kat rilek fm mesti tau mamat nih)
die da menghilangkan diri without a trace
saye paham itu tuntutan keje dia
tapi ye la
sikit sebanyak mesti ade rase nak tau n kadang kadang rase memberontak kan
so macam yang selalu saye boleh buat ialah miskol sambil mendengar caller ringtone dia(ntah lagu apa,,mebi lagi filipinoe kot?)


then tetiba around kul 9 tadi incik cong sms sy
omg!
i was so shocked
rase cam kn heart attack
i cant barely breath
(over betol kan?ekekekeke)
dia da balik malaysia ke?
so sms la ngn die
yup da balik
n now,,
die skang otstesen kat kuantan
(nape la saye masih kat sg buloh lagi kan skang?kalo saye kat kuantan,da lame saye berlari kearah beliau-flashback cite autumn in my heart-detik pertemuan semula eun suh dan jun suh-mase eun suh belari lari ke pantai untuk memeluk jun suh dari belakang-ekekkeekke,,mmg over kan imaginasi saye nih)=p
tapi incik cong as usual,,,hurmmm,,,
saye amat memahami beliau walaupon ade sedikit terkilan hati pompuan nih
tapi saye syiapa dia syiapa
so jangan pikir lagi ye cik nor hidayah!
at least dia selamat pulang dan sudah keep in touch dengan kamu semula kan!
saye sayang semua kawan kawan saye!


ermmmm
so ape yang exactly saye buat sepanjang hari ni?
tidoooooo
n membaca novel baru dibeli semalam
membaca amalan mulia
ekekekeke
tajuknye: its called a breakup because its broken by greg behrendt & amiira ruotola behrendt
u know what?ive been searching this novel for past 3 years ago
(ewahhh,,mentang2 bace buku bi terus nak spiking yek!ekekekke)
so terjumpa la kat mph mase kuar semalam
rembat je la walaupon tgh sengkek gila nih
ahak hak hak
tapi kan,,mmg xrugi sebenarnya membeli buku ni
berkategorikan relationship
memberi panduan untuk sesiapa yang putus chenta
uhuhuhuhu
sebenarnya saye mmg suka membaca
so what?


tapi kan,,
skang saye tengah hangin 1 badan
esok saye ade tempah nak blaja kete
so da sms akak tuh
da 2 kali sms
tapi xberbalas
nak marah gak kan
tadi membe kate name saye xde plak dalam list untuk belajar esok
aikkk
akak nih biar betul
da anta msg pon xde dalam list lagi?
ni nak marah
bila kol xdapat plak
sbenarnya xkisah pon kalo xleh blaja esok tapi at least dia kena la cakap
balas je la sms tuh
ape masalahnye dengan membalas sms untuk komfirmkan name saye ade ke x dalam list?
padahal saye dah anta sms name 4hari awal
ntah la
orang berniaga mmg macam ni ke?
da dapat 2/3 bayaran da wat acuh xacuh
awal2 elok je
sekeh kang tau la,,(tetibe nak jadi gangster,ekekeke)



ari isnin 23hb
name saye naik untuk ke auditorium hospital sungai buloh
ceramah kempen derma organ
what?
derma organ?
erkkkk
salah pilih orang nih
mmg la sesuatu perkara yang mulia
tapi mesti la dilakukan dengan hati yang ikhlas dan courage,keberanian dan berniat bersungguh sungguh
saye?
thanks but NO!
heheh
agak pentingkan diri kan
masyarakat kat malaysia nih saye percaya xramai yang mendaftarkan diri sebagai penderma organ
xde keberanian
xde pendedahan yang secukupnya
atau pon,,
xsanggup diri sendiri disakiti bl da jadi mayat
(kadang terdengar cerita xbesh-organ organ lain dicuri mase pembedahan post mortem,takut banyak organ diambil mase pembedahan tuh,dilakukan dengan ganas ke)
erkkkk
yang nih saye xbrani komen pape ye


so,,,,
orang da bagi peluang ke ceramah kempen derma organ tuh
jadi manfaatkan sepenuhnye ye nanti
mane la tau terbuka hati untuk mendaftarkan diri sebagai seorang penderma
(setakat ni masih xnak kalaupon ditawarkan sejuta ringgit semasa masih hidup)
heeeee


esok keje shift petang
boley la bangun lambat(angan angan)
tapi masalahnye xtau lagi name saye ade ke x dalam senarai esok
ish,,rosakkan mud betol la akak nih,,,
erghhh,,,
cepat la jawab kol saye nih!


ermmm,,,best thing
saye dapat cuti 4ari untuk aidiladha
yahoooo balik umah
tapi xde baju raye baru la
heheh
xpe la kan
pakai je mane yang ade
(adalam otak teringin nak wat baju baru kaler kelabu,,cam chantekk je)
huhuhuhu
da nak dekat raya,,tukang jait mane yg nak amik tempahan lagi kan
rugi plak xblajo menjait mase muda belia dulu
(skang pon masih muda belia ye)=p


ngntuk la plak
tapi slagi xleh kol akak lesen tuh,xtenteram ati saye nk tido
adehhhhh
nantuk nantuk natuk atuk tuk uk k k k zzzzzzzz

realiti kehidupan

Wednesday, November 18, 2009


realiti kehidupan
serius bunyinya
realiti
hakikat
sesuatu yang berat nak diterima oleh manusia
terima,,
tapi mengeluh
berapa ramai yang terima sambil tersenyum?


hidup ni cabaran
semakin dewasa
semakin besar cabaran tuh


dulu masa kecik
main pondok2,main anak patung barbie doll,main galah panjang,main rounders,main baling slipar,main sorok2,mandi sungai
cabarannya masa tuh,nak main,nak menang


da meningkat remaja
sekolah,berkawan,bercinta,tuisyen
cabaran banyak
maklumlah,,REMAJA,,krisis identiti
cabarannya nak menjadi lurus atau bengkok,,jangan putus putus
silap pilih gelap masa depan


kemudian bila melangkah ke ipt
cabaran lagi besar
study,,bukan macam study mase nak amik upsr,pmr,spm
banyak assingnment,,research,,bukan sikit masa,tenaga dan modal,,cabaran berat
bercinta,,mana yang kekal hubungan semenjak dari zaman sekolah kekal la
yang xkekal mula nak tangkap ikan baru,,ikan besar di ipt,,
ada yang da pikir sal kawin,,
cabaran lagi,,da nak grad,,result ok x?nak cari keje kat mana pasni??
dapat ke keje?
setimpal ke gaji aku nanti dengan kelulusan aku ni?

tapi itu dulu
hampir semua aku dah lalui

cabaran
dugaan
realiti kehidupan
mengadap manusia manusia disekeliling aku
setiap hari,,boleh dikatakan manusia yang baru
berbeza beza latar belakang,jantina,usia,,


kadang aku mengeluh
kadang aku bersungut
kadang aku malas
kadang aku marah
kadang aku acuh xacuh
tapi aku niat kerana Allah
aku harap niat aku xterpesong


harini aku marah
marah dengan lelaki
marah dengan hakikat kehidupan manusia
atau lebih tepatnya fitrah manusia
fitrah manusia berkasih sayang

apa mmg manusia ni mudah jemu?
sebelum dapat beria,,dah dapat buat xtahu @ mmg dah xmahu?
begitu?

ni petikan dari buku "aku terima nikahnya oleh hasrizal abdul jamil"
"cinta jadi derita,tiba tiba sahaja satu perasaan pelik datang,dan dengan mudah mereka akan memutuskan hubungan tersebut.jemu,itu sahaja.komitmen 'atas angin' yang tidak disegerakan kepada sebuah perkahwinan,sering berakhir hanya disebabkan oleh emosi yang diterjemahkan sebagai JEMU."

harini aku termenung
jauh,lama aku termenung
sampai terlelap
(tetiba teringat lirik lagu ni...termenung ku,,bercelaru memikirkan cinta,,apakah sebenar maknanya cinta,,)

lagi harini punya cerita
aku marah
aku terkejut
aku memang marah sebenarnya
diraba pesakit
siapa xpanas hati?
kalau ikutkan,da lama masuk icu pakcik tuh
tapi sabarrrrr
nurse kn banyak sabar
kuatkan hati


aku masih xfaham dengan lelaki

terasa sesak dada ni
dugaan sejak kebelakangan ni berat
fitrah manusia yang menyakitkan kepala
aku xmintak lebih
aku cuma mendambakan seorang lelaki yang beriman,,yang mampu membimbing dan menjaga aku,,,
salah ke perempuan macam aku untuk impikan perkara sebegitu?

kadang aku terfikir
malas nak bercinta
malas nak sakit kepala memikirkan hal lelaki
boyafrend
lelaki yang bukan hak aku

lagi petikan dari buku "aku terima nikahnya"
-pelikkah cinta tanpa berkenalan,keluar makan makan,berbalas emel dan sms?-
well,mmg banyak pro dan kontranya
tapi andai jodoh dengan cara begitu,,siapa yang mampu menghalang?


entah
mengeluh dan mengeluh
termenung dan terus termenung
cerita yang xberkesudahan
letih
hakikat kehidupan memang begitu
fitrah manusia memang begitu


...kehilangan kasih dan sayang ialah ibarat seperti dahaga yang tidak bertemu minum, lapar yang tidak bertemu makan...

ronan keating-if tomorrow never comes

Monday, November 9, 2009

Sometimes late at night
I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And the thought crosses my mind
If I never wake up in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way
To show her every day
That she's my only one
If my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes.

'Cause I've lost loved ones in my life
Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance
To tell her how I feel

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way
To show her every day
That she's my only one
If my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes

hahahha

Sunday, November 8, 2009

tetibe terase happy plak
hehehe
nape?
sbb pagi2 buta bukak email
so ade la pemberitahuan dr tagged yg tungau a.k.a acong gave luv kat sy
alhamdulillah
beliau masih hidup,,,
heeeeee
ye la
da 3bulan otstesen tanpa khabar berita
so terjawab la persoalan n kerinduan saye
heeeee

then
ym ngn zty
yg ni besh
hehehehe
bese la
misi menyelesaikan n menggelakkan sumone tuh
hakhakhak
budak tuh wat onar kat blog zty
jadik saye terase gerammmm je
lalu tanpa keraguan saye sound budak tuh
ye la
bukan sbb zty is my beshfren ke hape
tapi sbb cara budak tuh tulih
perghhhh,,mmg xleh blah
nampak sangat otak n minda die xterbukak
then sedap je nak komen
nan hadooooo
malukan diri sendiri je
heeeeeee


then
mahazir ym saye
heeeeee
suke
suke
suke
kalo dulu,,kami bulih ym dari kul 6ptg sampai 3pagi
heeeeeee
skang da jarang da
kalo die kat opis je
tapi xpe
sms kan adeeeeee
heeeee *_^


then suka sbb jap lagi nak exam
tapi otak kosong lagi
heeee
mati kalau incik abdullah tau
ngeh ngeh ngeh

pagi yang indah

hua hua hua

1x hua
2x hua
3x hua
hua hua hua

hehehhe
tetibe terase nak nyanyi lagu apek plak pepagi buta nih
pagi buta?
hehehhee
menurut jam kat leptop nih,skang ialah pukul 4.09am
nape sy xtido lagi
esok kan exammm
jadinye kene la bace sket kan
ha?
last minet?
heeeeeeeee


boring plak bace sal renal failure ni kan
jadi kite tulih blog dulu
tapi xtau nak tulih hape
sebabnye xde ape yang menarik pon berlaku sepanjang minggu ni


ermmm
arituh p midveli
tengok cite jennifer body
besh gak citenye
memula saye bagi cadangan kat kawan2
"jom tengok cite korea,,tajuknye chaw"
pastuh depa tanye
"cite sal ape?"
jawap saye"cite korea la,,sal babi hutan(boar) makan orang"
"hahahahhahahaha,,,ajak tengok cite sal babi plak"
erkkkkkkk
tuh yang tengok jennifer body tuh
heeeeeeeeeee


pastuh kehidupan saye semakin boring sbb seminggu dok bilik je kan
makn tido makan tido baring
xde menda lain
mate asik nagntukkkk je
xbace buku
baguih
baguih
anak sapaaaa la nih
hehehhe
rase cam gemok plak
heee,,
tapi bosannnnnnnn dok melepak je
(saye xleh jadi surirumah sepenuh mase,,boleh jadi gila kalo dok terperuk je)


tadi p pasar malam
lame dah xp pasar malam
tingin nak makan kopok leko
heee,,besh oooo
tapi skang naik alergik plak
mebi da xfresh kopok tuh
naik la alegik ni
huhhhhh,,,gatallllll,,


lemah rase kehidupan ni kalo xde duit kan
rase lumpuh
kebas
xleh nak bergerak
sakit
tapi nak wat cemane
saye rase cam nak wat part time je
tapi xtau la keje ape yg seswai ngn saye
heheh
oh ya,,saye mimpi jadik model(tapi pakai tudung ye)
n dapat income masyukkkk
hahahaha
lucu
muka camni bulih jadi model?
alamatnye sume rakyat malaysia bulih jadi model laaaa
lalalalaala

gud news
akak ipar saye da selamat melahirkan sorang beby boy petang smalam kat al islam specialist,kg baru
name blom tau lagi
n saye blom p tengok lagi
mebi next weekend pas exam la
heeee
xsabo nak pelok beby
musti wangi kan bau beby
cam maksu la
heeeeee


wokeh la kawan kawan yang kita suka
saye nak sambung study jap
nanti tulih panjang2 lagi ye
doakan kejayaan saye
lebiu all so much,,,
heeeee ^_^ v

**pasan x entri kali ni ade perubahan?
saye,,saye,,saye,,heeee^_^

osce?setel!

Tuesday, November 3, 2009


hehehhee
arini 4hb 11
ade exam osce
ape itu osce?
osce ni 1 exam dimana kita wat prosedur sorang diri dihadapan lecturer atau sister
dalam langsir plak tuh(tapi ade model or pembantu)
soalan?
rahsia
da bukak langsir baru tau
masa?
5minet je

so aku wat osce arini
penuh debaran
xtau
kalo osce je
mesti kecut perut
panik
macam2 perasaan ade
nak muntah pon ye gak
hehehe

so
1st station aku masuk ade prosedur sto(bukak jahitan)
skali tengok atas troli,,banyak gila forcep
ntah,,wat je la,,hehehe

2nd station ialah bagi ubat
tablet lasix 40mg
aku bagi penerangan la sal ubat ni untuk ape
tapi puan yang jage tuh wat muka pelik
abg yg jadi model tu pon wat muka pelik
aku wat salah ke?
ataupon depa mmg spesis yg pelik?
xpaham aku

3rd station
pen and paper
die suh bagi formula intravena perkataan,,then kira pemberian iv mannitol 200mls utk sejam,,jawapan die 67drop la kan?then tindakan n komplikasi mannitol
ok la,,bulih la jawab

4th station
eye swabbing n eye drop
heeeee
ok
bulih wat sbb 3minggu dok wad mata


5th station
ni aku rase nak nages
rase nak menitik air mata
sekali selak langsir
hoh
insert cbd(tiub kencing)
tengok puan plak
alamakkkkkkk
cik sow
adusssss
"xpe xpe xpe,,rilek rilek,,anggap cik sow tuh piece of meat"kate aku dalam hati,,
hahhaha
bl aku nak wat cucian tuh,cik sow datang dekat,,tengok dekat2
ahahahha
mau xmenggeletar tangan aku ni
ntah la bape markah aku dapat
sesunggunye aku redho ngn station ke 5 ni

then masuk ke station ke 6
baringan c shaped
heeeee
yg ni aku suka
sbb dulu aku penah jadi model baringan ni
so pengalaman jadi model tuh membantu aku la
yeahhh ^_^v

last station is pendidikan kesihatan
memula aku bajet masuk nasihat utk febrile fits
tapi,,,kuar penjagaan kaki
aik
sem lps da kuar soalan ni
kuar lagi sem ni
xkisah la
janji dapt jawab ye


kesimpulan osce arini
ermmmm
overall ok
cume station cik sow n ubat lasix tuh je aku xyakin n aku berserah je la
huhuhuhu


pas exam ape lagi kan
kite enjoy la
memandangkan exam teori aku start isnin depan
jadi hari ni kite p tengok wayang kat midvelli ye kawan2
hehehhe
juliza,husna,yatot,jom kite gerak skang jugak
yeahhhh!!!

kecewa?

Tuesday, October 27, 2009

yeahhhh
mmg aku kecewa
mmg aku terluka
mmg aku terkilan
mmg aku marah
mmg aku perit
dgn insan yg bergelar lelaki


ntah
dunno wat dey tink
pemikiran laki n pompuan xsame ke?
cara laki n pompuan syg each other xsama ke?
tapi stil mempunyai persamaan
"syg"
kan?
tapi nape xleh nak bersefahaman atas landasan syg tuh?


xtau laaaa
masa depan yg kabur
letih


serabut
kusut


aku benci


aku nak tenang
aku nak damai
aku gembira
aku nak bahagia


bukan ke dunia ni dicipta dengan penuh gembira?


ntah


sapo dapat jawab?


persoalan xterungkaikan
kusut
makin kusut

marahhhh

Sunday, October 25, 2009

nset aku ilang
mmg aku marahhhhh
marahhhhh sgt kat pencuri yg xbetamadun tuh
huhhh
blh sewel dibuatnya


nak beli nset baru xde duit la
sengkek
geram geram geram


pastuh aku sedih sedih n sedih
ade sorg mamat ni wat aku sgt sgt sgt sedih
menitik2 air mate aku ni ha
ntah la
teruk sangat ke aku ni sampai dapat balasan sedemikian rupa?
xpe la
setiap yg berlaku ade hikmahnye
aku pasrahhhhh
ewahhh

adoi

Monday, October 19, 2009



.......nape aku pilih gambo nih?
sbnarnye aku search gambo blood kat yahoo,,then ade kuar gambo ni,,rose yg bloody,,not bad,,naper aku pilih blood?sila baca entri dibawah,,hehehe,,saje je arini nak wat intro.......




hurmmmm
ermmmm
huhhhhhh

mengeluh
mengeluh
n terus mengeluh
orang kate xbaik mengeluh
macam xbersyukur
tapi aku ni manusia biasa
mmg akan mengeluh


nape aku mengeluh?
sebab taraf kesihatan aku mmg xbagus sejak kebelakangan ni
xtau nape
wats wrong with me?
dunno
dunno
dunno


ermmmm
keje petang
so mahazir anta
(setelah dipaksa oleh aku) hahaha,,jahat kan
then p lunch dl kat jln masjid india
makan nasik ayam + limau ais
tapi aku xmampu nak abeskan
xslera


then ke wad neuro 4a
ok
not bad
bz
huhuhuhu


then dengar repot
aku da rase bijik mate aku bepinar2
nampak cam banyak sparkling dot
aikkk
then aku cam dengar xdengar je ape repot yang staff nurse tuh pass
tetibe aku da xnampak sparkling dot

gelap,,,
aku pengsan

tapi membe aku sempat paut n letak aku kat krusi
(seb bek xjatuh kan? kalo jatuh,,huh,,,sakit dapat, baju kotor dapat,,)
rase cam xberdarah muka ni
1badan rase sejuk
pastuh aku da berpeluh2
ya Allah
teruknye perasaan ni


then membe aku da bawak aku masuk bilik staff
bagi aku some candy
n staff suh aku minum air D10%
erkkkk
tau x ape itu D10%?
huhuhu
yang orang kate masuk air kot badan tuh
yang cucuk n sambung wayar kat tangan tuh @iv drip
kan ade byk jenis airnye
D10% ni dextrose(bergula la)

euuuuuu
mmg la manis gilaaaaa
n xbesh
melugai
nak muntah aku
tp after dat,rase ok sket
muka pon da xpucat lesi

hurmmmm
ntah la
da mkn nasik pon blh hypo lg
pelik


pastuh aku pon sms la mahazir
cite kat die
pastuh die pon bulih lak cakap
"mase makan tadi pon muka da lain,,xbermaya n pucat,,tapi malas nak tego,,kalo tego nanti mula la awk start cite sal darah la,,simptom2 la,,penyakit itu penyakit ini,,malas nak dengo"
cissssss,,hampesssss!!!


n last friday aku da wat blood test
so result da dpt
as usual
hb low tp much better dr dl la
at least naik sket
n others reading agak low la
yg lucu potassium aku low
kn mkn pisang byk2 la pasnih
huhuhu

n 1 lg problemmo ialah mslh alergik aku nih
xlarat dah cik kiah oiiii
cam berok pon ye
terkeruk sane sini menggaru
mlm tadi mate bengkak n muka aku pon bengkak n merah
ntah
padahal mkn ayam je
abes kalo telur xleh, daging xleh, seafud xleh, ayam xleh
aku nk mkn ape?
ibarat kata MA kat wad psykiatrik
"awak makan rumput je la,,lembu pon blh idup mkn rumput,,jual pon mhl"
cisssss,,bedebah sungguh MA rambut rebonding nih
hahahahaha


bangun pagi pon
still bengkak2 xilang
gatalllllll
bl ntah nk p cek ngn dermatologi
hurmmm
=(
(kulit aku kulit mahal ke kulit murah?)=p


then setelah aku ok dr hypo
aku pon meneruskan keje
ok la
not bad
sebelum balik kn la wat nursing care
tuka pempes sume patient

ade sorg uncle ni
pakai kondom kencing yg bsambung ngn urin bag
tapi da tecabut
so aku n membe aku si aina pon memulakan operasi nak pasang condom baru
jeng jeng jeng

susah siot
kondom kencing nih xsame cam kondom biasa
kondom biasa utk SI tuh nipis,lembut n licin sbb ade minyak sayuran kan
tapi kondom kencing nih tebal(cam sarung tangan getah) n xde minyak pon
size kondom tuh m(Stendet size utk lelaki asia kot?hahahaha,,aku teka je)

bersusah payah aku n aina nak pasang tapi xberjaya
hampeh betol
ade la dlm 15minet gak
akhirnya berjaya gak
ayat aina "sbb xtegang kot ssh nak masuk"
ayat aku "ko belai la bagi tegang"
erkkk,,hahahhahaa
ni hiburan je k,,aku xpenah pon belai2 ye
harap maklom
credit to: aina sbb berjaya,,syabas inspekter shahab

mebi org yang xpaham akan kerjaya nurse ni akan pikir lain
ye la
keje nurse ni hollistik
menyeluruh
xkira bahagian badan
sulit ke
xsulit ke
kalo da keje kami,kami buat
geli ke,xgeli ke,,u have to do it
name pon tugas n tanggungjawab

penah ade sorg kawan laki aku tanye
"kalo ko kena wat ape2 prosedur yg melibatkan bahagian sulit lelaki,ko xteransang ke or patient tuh xteransang ke?"
jawapan aku
"nope."
aku xpenah teransang tgk yg patient punya,,ntah la,,sbb itu ialah tugas n hello,im a nurse k,,im professional k,,,tapi patient teransang ade la,,,hahahaha,,bukan salah nurse k,,,kami xpenah belai or wat ape2 yg ridiculous(u know what i mean kan),,,tapi majoriti student nurse mmg lemah lembut,,so?whose to b blame?
lu pikir la sndri

tghari ni aku oder mekdi
so aku harap aku xhypo n xalergik lagi
aku nak jadi sihat n kuatttt
nurse kn la sihat n kuat
baru la bulih jage org sakit kan

selamat berusaha kepada aku
n selamat bertabah menjalani kehidupan
huhuhuhuhu

nota bulu kaki:
aku windu kat zty,,da lame xchat ngn minah senget nih...wekkk,,nyah,ko jgn pasan plak bl bace

eiyarghhhh,,,

Thursday, October 15, 2009



huarghhh
terase nk ngamok pon ye ari ni
smalam aku keje petang
then arini masuk pagi
aduyaiiii
letih
letih
letih


tapi nk wat cemanekn
ini la keje
bkn sng nk cari duit
bukan senang nak membina masa depan

so skang ni aku keje kt wad UN1B
uro/nephro hkl
utk kes2 cam genito urinary
cth:bph,neurogenic bladder,cancer prostate,cancer penis
wad yang agak bz
n staff yang cam hampehhhhhh gilaaaa
nyampahhhhhhhhh

tau nak mengarah je
pastuh cakap nak marah2
time nak suh wat keje pandai plak
"adik student,,,wat ni,,wat tuh,,"
mmg la xkisah pon kalo disuruh wat keje tapi cara tuh biar la betul sket
ini tidak
budi bahasa xdak langsung
mmg bikin gua hangin beb

then aku cam xpuas ati ngn staff kat wad ni
xpaham betol
da tau nak anta patient p sana sini tapi wad bz n xcukup staff,
kol la porter suh porter anta amik
da mmg tugas atendan wat benda tuh
ini x,nak jugak kerah tenaga kami ni
cth:
sorg patient yg obesiti n bed ridden nak p ultrasound
xleh jalan,xleh naik wheelchair
kn tolak ngn katil
ade ke patut die suh kami yg tolak?
da la keje byk,,kalo xde keje ok la
padahal kol je la porter di talian 7***
tapi nak x nak tolak je la kan
melawan kang cakap menderhaka
xwat cakap pemalas plak

uihhhhh,,,
mmg la sakit pinggang aku,,,
kn bli mesin urut ogawa ni
pastuh most of patient pakai tiub kencing
yang mane pas operate tuh besenye wat continuous bladder irigation
so urin + air mmg banyak la
beg urin mmg cpt penuh la
tapi kan
staff kat situ wat buta je kalo urin bag tuh da penuh,kembung cam nak meletop pon
die mmg xkan sentuh kalo student ade
xkan
never
ya allah
aku rase nak lepuk je kpala staff kat c2
gerammmmmmmmm

tapi kan
kadang aku nk naik hangin gak ngn sedara mara patient
letak patient pastuh datang skali skala je
mmg la kami yg patut jaga patient tuh
tapi as seorang anak/abang/kakak xleh ke cam sentuh n wat samting kat dia
or at least sbg human being yg ade ati perasaan
cthnye tukakan pempes ke,lap badan die ke,suap makanan ke
datang melawat pakai ala2 org kaya,mak datin
tapi pempes pon xleh nak beli
nak marah betol aku
pastuh tau mengomen je
itu ini xkena
xnampak ke wad sikit punya bz
patient sikit punye ramai
duduk 3rd class je kot?


n patient pon kadang wat aku hangin
mmg la ko sakit
tapi jgn la nk tunjuk kerek sgt
org da lyn cukup baik
tanya ngn penuh sopan
aku xmintak pon ko cakap time kasih
aku xmintak pon ko puji aku
tapi at least hargai la sket penat lelah n ape yg org wat kat ko
at least think as a human being
treat other as human being
kita ni sama
we all r the same
MANUSIA.HUMAN
ntah la
bukan xikhlas dlm menjalankan tanggungjawab
tapi mmg sifat manusia ni kan
akan rasa marah jugak kalo beri bunga dibalas racun
erkkkk
betul ke peribahasa aku?
hantam sajalah,,
huhuhuu

hadoiiiii
aku kan,,,
kadang jahat tau
ngutuk staff
ngutuk sdara mara patient
kadang terngutuk patient gak
ye la
aku da sedaya upaya bersabo
tapi kadang manusia ni mmg xreti menghargai penat lelah n kesabaran org lain
so sumtimes terkeluar la jugak pekataan kutukan2 tuh(dlm ati je)
huhuhuhu

tapi aku mmg xsabo nk abeskn keje kt wad tuh
esk last day
pastuh cuti 2 ari
balik kg
yahuuuuuuuu

skang aku tgh cuba mengontrol sifat amarah n pemberontak dlm jiwa aku nih
huhuhuhu
tanamkn sifat lemah lembut n chumel ye
sbnarnye da cukup chumel da(pasan!!!)
ekekekeke

x_x

Wednesday, October 14, 2009


when you drop a glass or a plate to the ground,
it makes a loud crashing sound.
when a window shatters, a table leg breaks, or when a picture falls off the wall it makes a noise.
but as for your heart, when that breaks, its completely silent.
you would think as its so important it would make the loudest noise in the whole world, or even have some sort of ceremonious sound like gong of a cymbal or the ringing of a bell.
but its silent and you almost wish there was a noise to distract you from the pain.

if there is a noise, its internal. it screams and no one can hear it but you. it screams so loud your ears ring and your head aches. it trashes around in your chest like a great white shark caught in the sea : it roars like a mother bear whose cub has been taken.
thats what it looks and what it sounds like, a trashing, panicking, trapped great big beast, roaring like a prisoner to its own emotions.
but thats the thing about love-no one is untouchable.
its as wild as that, as raw as an open flesh wound exposed to salty sea water, but when it actually breaks, its silent.
youre just screaming on the inside and no one can hear it

think,,,

it was time to stop walking with my head in the clouds and instead, keep my feet on the harder soil of the ground level we should always have been rooted to.

ill walk in the rain so that no one can see me crying,,,,

=(

lately aku slalu rase sakit kpala
sangat sakit
bdenyut2

hari ni sister tegur aku
"hidayah,u look so pale,,brapa u punye hb?"
bla bla bla
aku pon cakap la,,,
"last wat dl ialah around 8-9 je,,not more than 9.5 la"

then die pon tulis 1 note
ulppp
nak suh aku wat blood investigation sok
hurmmm

die pon cite la ape sbb blakunya anemia ni
sakit jantung,sakit buah pinggang,tumor n so so so
bla bla bla
die wat aku takot
rili2 scared
im scared to death,,,

adakah aku terlalu memikirkannya
or mmg aku patut memikirkannya?

yahuuuuuu

Saturday, October 10, 2009

ehem2
semalam saye p soping kat the curve n one utama
sesaje meghabiskan duit saye n duit mahazir itu
hahahahahaha

memula nak p sogo
tapi memikirkan jalan mesti jem sbb ade pasar malam kat jalan tar
so kensel la
p je la yg berhampiran


so p la the curve
jalan2
pusing2
then makan mekdi
ntah
bagi aku the curve ni bukan ade ape sangat
tempat org2 kayo je soping
then aku singgah la ke kaunter perfume
aku pusing2
boring
then p one utama


so pusing2 gak
xde ape gak
bosan
then ke kaunter perfume lagi
aim aku mestila jean paul gaultier-madame
tapi mahazir kate xbesh
ye ke xbesh?
idung sumbat betul la mamat nih

then ke kaunter paco rabanne-black rose
aku suka,,,tapi mamat nih xsuka lagi,,apedaaa
then cuba dkny be delicious yg baru-blossom
ok,nice tapi soft sangat
aku xsuka tapi mamat ni suka plak
huh

then ke kaunter anna sui
perfume barunye-rock me
besh tapi xde stok sbb baru
modelnye?
my fave agyness deyn
huhuhuhu

then menjelajah lagi ke kaunter hugo boss
ermm,,not bad
then ke kaunter salvatore ferragamo
aku suka 1 perfume nih
incanto-charm
sweettttt sgt baunye
rase nak makan
tapi kan
aku cam nak xnak plak

ye la
aim aku ialah madame
hehehe
jadinya aku pon amik la madame jugak
hahahaha
harga mmg mahal la nak compare yang lain tapi belasah je la
kang kempunan jatuh tersepak batu plak
hehehe


ma-dame!!

so sbb beli ni dapat la voucher rm50 dari parkson
so aku pon p la sambar selai tshirt
besh2
huhuhuhu

then ke kedai buku popular
beli la novel baru
a place called here by cecilia ahern
my fave kan
huhuhu

then ke guardian
mahazir belikan aku appeton weight gain
siot je
tapi kan,,,aku mmg kurus sgt skang ni
xtau la nape
huuuuuu
berat aku 44 je
abes,,,nak wat camane?
bukannye aku xmakan
aku makan lebih pade org lain
xtau la kot2 ade kaitan ngn masalah alergik aku ke hape ke
aduyaiiii
appeton nih xsedap langsung
yekkk
kalo xmengenangkan mahal,,,xhingin aku nak minum
sabo je la

tapi kan
letih siot soping nih
nak2 soping ngn org laki
aduyaiiiii
xreti aku
hahahaha
nasib ekau la mahazir ngok ngek oiii

jadinye arini ari last aku keje kat wad psykiatrik hkl tuh
xtau la
maleh rasenye nak keje di hari ahad yang permai nih
aku nak sambung tido jap,,
krohhhh krohhhhh(tido pkai minyak wangi)
hahahahaha

lagi sakit jiwa

Friday, October 9, 2009

ermmm,,,,
arini 9/10/09 bersamaan ari jumaat
aku keje ptg kat wad psy 2 iaitu wad lelaki
agak scary sket
patient ramai
n tau je la kan laki bl tengok pompuan
kn amatlah berhati2

jadi p la sain buku kedatangan kat wad psy 1(pompuan)
tetibe aku terlihat la patient kn restrain sbb agressif
die claim yg die dpt wahyu dr tuhan n blh nampak tuhan
malam2 bertakbir raya n baca surah kuat2
upenye majikan die datang melawat die
so die nak ikut balik n jadi agresif
yang lucunye die pegang botol air
so nak ngamuk punye pasal,die simbah air kat staff nurse
hahahahahha
padan muke sbb staff kat wad 1 tuh kerek gila
xbaik aku ni kan,,hihihihi

lupe lak nak cite kejadian yang menarik semalam di wad 1
ade sorang minah indon ni admit
then die cakap begitu laju n pekat indonnye
pastuh da xtentu arah sambil nanges2
so aku pon borak ngn die
upenye die nanges n xtentu arah sbb tongkat nabi musa die ilang
uik?????
lagi ayat die ialah,,,aku xminum darah bukan aku yang minum,aku xsuka gunung ledang,aku xtau sudirman tuh org indon atau malaysia,duit emas p ramlee,walisongo bla bla bla,,yang lucu die cakap die jumpe n salam ngn nabi musa kat sunway lagoon,,uik????sunway lagoon???
nak gelak pon xsampai hati
hihihi
then die cakap merapu tanpa ada kesinambungan
mmg flight of idea la
xpaham aku

ni cite arini plak:::
then aku p la wad 2
dapat plak cite yang student assunta kn pukul ngn sorang patient agressif dari wad 3
wad 3 ni mmg utk patient agressif(mostly restrain la)
huiiii
takot aku

then as usual la,,
lepak ngn patient sambil main karom
borak2
korek kisah depa
ni antara yg aku dapat eh

1)patient nih umo 24
penah eksiden dl,,ade effect kat otak
die dakwa die ni malaikat maut la,,dgr suara setan la,,azazil la,,tetibe christiano ronaldo,tetibe d7 undercover polis la
macam2 la
tapi die ade 1 mainan monyet pegang alat muzik
chumel gila
paling lucu die bagi email edres
hahaha

2)xsure umo bape(lewat 20an kot)
die ni adik pade sorang pelakon pompuan kat malaya nih
kalo sebut korang sure kenal punye jadi baiklah aku xyah bgtau
hihihihi
pandai melukis n pandai menyanyi n aktiviti seni yg lain
tapi aku pon xsure ape masalah utama die sampai masuk ke wad tuh
die banyak bercakap tapi ntah hape die cakap pon aku xtau

3)sorang lagi patient dalam 20an jugak
die ni cam penyenyap sket
suke senyum simpul sorang2 n ade lesung pipit tapi die agak slow ah sket
die tengok aku main karom
then aku borak la ngn die
tanye name sape
"hang jebat"
asal mane?
"kl"
hahahahaha,,hang jebat asal kl
npe masuk cni?
"saje suka2"
umah katne?
"kg baru"
pas2 die tanye aku balik
umah katne
"kg lama"
hahahahaha,,die cakap die nak cari sampai dapat
pastuh die beralih ke kerusi depan aku
tetibe die jatuh kerusi
aku da gelak sakan,,apeda,,,,
"jebat,,nape jatuh krusi?"
nak tau die cakap ape?
"jebat dah jatuh,,jatuh hati,,jatuh cinta,,,"
"padamu,,(sambil tunjuk aku)"
oh my god!!!
ahahahahaha
aku da blushing n da takot da
pastuh aku pon tpaksa la kelentong
"saye da kawen la jebat"
hak hak hak hak
die pon cakap"melepas la aku"
ahahahahahahahahaha
pastuh setiap kali nampak aku,die akan cakap,
"cinta hatiku,pengubat hatiku,penawar rinduku"
kat budak lain xpulak cakap cenggitu
so my fren pon tanye la nape suka aku
jeng jeng jeng
jawannye ialah
"sbb awk macam serius tapi xserius,baik macam xbaik,,haaa,,,macamtuh la,,ssh nak cakap"
ahahahahahahaha
sabo je la
name pon jebat kan
tetibe bersilat dlm wad
aduiyaiiii

tapi kan
most of the patient akan semayang dlm wad walaupon tunggang langgang
berjemaah pulak tuh
bacaan ade betul ade salah
complete,,zohor,asar,magrib n isya'(time aku keje)
orang yang sihat pon semayang xsemayang
orang sakit jiwa plak yang complete smayang 5 waktu
malu kan

n most of the patient yg ade masalah jiwa ni kan
complain depa dapat wahyu la,dapat tongkat nabi musa la,dapat tgk tuhan la,dapat itu ini la
mostly berkaitan agama
mmg la mengarut
tapi mungkin ni 1 petanda
suh manusia ni kembali pada ajaran agama
ye la
setiap kejadian pasti ada hikmahnya kan
mungkin kita yang sihat ni masih buta hati untuk menilai n memahami segalanya
wallahualam

sakit jiwa or gila?

Wednesday, October 7, 2009

huhuhu
skang aku tgh bekeja kat wad psikiatrik hkl
tau tau la kan wad psikiatrik ni cemane
macam2 kerenah umat manusianya,,,

1st aku masuk wad pompuan
tua da,muda pon ada
sian kadang2 tengok depa ni

masuk je ward,ramai yang wish gud moning la,,panggil misi la,,
hihihihi
pagi2 lagi da dihidangkan dengan aksi 18sx
pas mandi xpakai baju
naked around the ward
huhuhu,,sabo je la

then aku n my friend borak ngn sorg makcik ni(rules masuk psy ward:jangan bersendirian ngn patient,they can b suddenly agresive)
makcik ni da tua,,late 60 mebi
die kate matenye xbape nampak dah
then aku tanya la,,
"dah tu,makcik nampak x kami?"
die pon jawab
"kamu makcik xnampak sbb putih sgt,,ha yang ni(my friend) makcik nampak,,itam manis"
hahahhahahaha,,sakit perot aku gelak
pagi2 da wat lawak

then amik vital sign,borak2 n bawak depa ke tempat makan
after bekpes,depa makan obat
then bawak ke bilik OT
OT kat sini ialah occupational therapy,,bukan operation teater ye
kat sini kami wat senaman ringan n main music chair
heheheh
lucu gak sbb sambil pusing2 chair tuh,depa berjoget xhengat
hahaha
sabo je la
mengikut rentak music kekdahnye
then aku gerak ke bilik sebelah jap

nak tau ape yg ade kat bilik sbelah?
ni ialah bilik ECT=electro convulsive therapy
elektrik dialirkan pade otak
takot plak aku tengok tapi ok la kan,,pengalaman,,
tapi anes n dokte yg wat tuh cam kerek sket
sbb ade ramai yg tengok prosedur tuh
student nurse kkm,student nurse mahsa,student nurse assunta,student medic,ma
mau xhangin tapi cam beragak2 ah
org lain pon nak blaja gak,,,


then ektibiti ot diteruskan lagi dengan depa diarahkan melukis apa2 shja yg berkaitan dengan perasaan mereka sekarang
ade yg lukis kucing,rumah,batman,bunga,hati bercelaru,bulan bintang
hihihihi
pastuh tulis 5 perkara yang xdisukai n 5 perkara yang disukai
ade yang suka tido,makan,main,negara membangun,durian,negara aman
yang xsuka plak ialah:xsuka org panggil depa gila,xsuka masuk wad gila,xsuka org bergaduh,xsuka org xjujur,xsuka lelaki
hmmm,,,
ade yg trauma oleh keluarga n oleh lelaki

ade sorg ni ex stewardess mas
santek
dia ni chindian tapi kn rape by filipino man n some other men (that guy fren)
sian loh
sampai pregen
anak die kat hbuk skang ni

ade sorg makcik ni plak
muka,suara n cara bercakap sebijik cam norlia ghani
nak tergelak aku
mania,,
suka mekap n aku rase tenaga die xpenah habes
suka bercerita n macam2 la
die takut n xsuka lelaki
xpenah kawen n claim that laki suma penipu
die penah keje kat opis army
then die cakap ade sorg pegawai ni nak kat die n die refuse
so die kn buatan n jadi gila sampai skang
dunno la kan,,

then tengaharinye ade sorg makcik A lewat 60an masuk ward
payah nau nak pujuk die masuk ward
xmau tuka baju
pujuk2 die
lucu tau x,,,aku asik nak gelak je
"kalo aku pakai baju ijau,aku kn masuk ward,,aku xnak"
"kalo misi baik saya baik,,jangan paksa saya,saya xsuka"
"jangan paksa saya,,kalo saya buat menggeletar sume orang takut"
hahahhaha,,aku sakit perut gelak
"jangan paksa saya,,kalo saya tepuk tangan besor2,siap korang"
tepuk tangan biasa je,dia ingat kitorang takut la
pastuh die bace ayat quran la,hape la
last2 staff nurse dukung die n tukar baju die
die nanges time tuh,,sedih plak aku tengok
tapi menurut sepupunye(tinggal skali)
makcik A ni agresif n cakap bukan2
so merbahaya
die pon ade intention nak commit suicide
so dangerous rite

pastuh makcik ala2 norlia ghani pon datang la borak ngn makcik A nih
borak cam biasa la,,tanya dok mane,anak bape,umo bape,bla bla bla(common question la)
then bl makcik ala2 norlia ghani ni blah,makcik A ni bulih bisik kat kitorang
"dia ni gila kan?"
ahahahahahahhahahahahhahaha
sakit perut aku nak gelak

tapi bila tanya kat most patient,nape masuk sini
jawapan dia ialah"orang cakap saya gila"
xpun "sakit jiwa"
so they know la

huhuhuhu
ni baru pengalaman utk 1st day
esok2 xtau la

tapi kesimpuln yang aku bulih wat ialah
ade yang macam ade potensi nak baik n ade yg macam xberpeluang je
ntah la,,
kesian


jadi kawan kawan yang kita suka,jaga kesihatan
bukan hanya fizikal tapi mental juga ya
sekian terima kasih

camat ari rayeeee!!!!

Sunday, September 27, 2009

yippeeee!!!
raye datang lagi
yang pastinya ku pulang ke kampung halaman dengan hati girangggg
oooo balik kampung,,ooo balik kampung,,,hati giranggggg
naik keta ngn abg aku,my sis in law n my anak2 buah yg begitu menggila dalam keta
hehehe
besa la,,
ngn aku aku skali naik gila
hehehe
hyperaktif la katekan,,


gelap sket gambo ni
kamera murah kan
heheh
ni anaqi aqil n izz insyirah
aqil ni kelakar,lucu n nakalll
izz insyirah ni plak garang gila
tapi lucu betol,time nak mekap je baik2 ngn aku
hahaha


then sampai la dirumah around kul 2pm,,
agak jem ye perjalanan tadi
then cam besa la
kalo balik ni kompom la kn ngemas2,basuh pinggan mangkuk,itu ini
hadoiiii
aku ni da la pemalassss btl bab ni
hehehe
anak dara hapa laaaaaa
then pade malam rayenye kami sekeluarga pon bermain mercun
pomm pomm pommmm
begitulah bunyinya
hahahahaha
syok oooo
abg sulong aku plak yang over excited main mercun
ape daaa,,,umo da 39taun
hahahaha
tapi lupe plak nak snap gambo disaat2 membakar bahan letupan itu
thanks kepade incik mahazir yg sponser mercun thunder clap n mercun bola ye(sekotak setiap satu,,taun ni byk sket die sponser,,taun lepas sket je)hehehe
n as usual,tugas aku pade setiap kaLI raye ke,kenduri kendara ke ialah menggosok baju sesisi keluarga
apelagi,,,amik iron bod,dok ngadap depan tb
sambil iron sambil tengok tb
opsss bukan tgk tb ye,,tgk cd cite upin ipin,,
hehehehe,,jangan hangus baju dah la
sume kainan bawarne ijau ye taun ni
same cam zahiril adzim plak
hahahaha


dipagi hari raya yang sungguh syAHDu,,eheheh,,xde la syahdu sgt pon,,
tp besh taun ni sbb cukup 1 family berkumpul
besh besh
serba ijau ye
baby thaqif pon pkai baju ijau
lauk pauk n juadah yg disediakan ialah roti jala n kuah kari,nasik minyak,lemang,rendang bla bla bla
n sume ni akak2 aku yg masak,,
aku??tukang makan je,,hahahaha

bersame anaqi
then kami bermaaf maafan bersame setiap ahli keluarga
time ni la yg beshnye sbb dapat duit raye
heheheh
besh besh
total duet raye taun ni ialah rm270,,dan juga beberape dinar
hohoho
mekasih la yek sbb baik hati bagi aku duit raye,,taun depan bagi lagi ye



kemudiannye my fren emy datang beraya kerumahku bersama hubbynye
wahhh,,,besh betul ade hubby ek,,beraye bersame,,,( aku bila lagi??ark ark ark)
then aku beraye dibeberape umah jiran cam umah ayong,umah nurul n umah emy

ni mase beraye kt umah nurul
yg vouge depan aku tuh la nurul
tgh mkn laksa,sebok plak nk amek gmbo,,kan da xleh nk senyum betul(laksa sedap sgt,,hehehe)


petangnye my classmate time skulah dulu datang
yea yea
hamboihhhh
memasing da ade keta
affan plak siap bwk awek
huhuhuhu
then p raye umah nadia
ni gambo yg sempat aku snap mase beraye kt umah nadia

ade moju,ali,nadia,ayu,affan,apit n padin
ni la geng2 bas skolah aku dl
lepak ngn depa mmg besh
xkering gusi,,gelak manjang

then aku p raye umah moju
sembang ngn mak die punye la lame
ye la,,lame da xjumpe mak die
then mak die cite la,,cucu die yg sebaya aku n moju da dapat keje
ye la,,die kan baru je qualified jadik staff nurse
dapat kat spital selayang
beshnyeeee
n kawan2 aku yg da qualified n keje kat ppum n hukm pon ade,,siap da pakai keta
jeles gila ku
xpe xpe,,taun depan aku qualified,,siap la,,aku beli gak keta,,walaupon keta mainan
hehehe


then my xbf bersame geng2 bas skolahnye plak datang beraye kat umah aku
yang klakonye,,aku xbecakap pon ngn die
cakap ngn kawan2 die je
hahahaha
then malam tuh die kol aku,,baru la kami sembang
lawak plak
heheehe,,
neway,slamat ari raye maaf zahir batin incik wan


then tetido la mlm itu dengan kepenatan
hihihihi
esoknye konon2 plan nk beraye la sambil memakai bju kebaya nyonya
tapi plan kensel
dok umah tgk tb je la
huhuhuhu
ptgnye ade lg classmate aku dtg beraya,,ju,yoh,usop n nora
da ptg kn,,mls ah nk pkai bju raya
alamatnye mmg la sarung jeans ngn tshirt je
heheh
then esoknye kuar ngn akak wawa aku ke bandar kuantan
tapi nak jugak pkai kebaya kan
so pkai la jugak kebaya ngn jeans
tapi kena sound ngn bapak aku
"ape pesen ntah pkai kebaya ngn jeans,,pelik pelik"
hihihi
ni la pesen org muda ayah
huuhuhu
tapi xsnap gambo pon,,lain kali la ye,,
p bandar cam bese la,,
ngabiskan duit raye la
hahahaha
n aku da msg2 balik ngn "kawan raye" taun lepas,,iaitu cousin padin tuh,,angah
hahahaha
lucu plak
time raye je baru nak kontek

so ade la beli 1 kasut yg santek gila ni
harga 50hengget tapi ade less 10%
so rembat je la
kang kempunan plak,,

anak buah aku,safira atau name glemernye piroh@selamoh(hahahahahha) tgh test kasut aku
pandai betul nk bgaya mcm org beso
nk kasut la,,mekap la,,budak zaman skang
hihihi
santek kan kasut ni,,bl nk pkai xtau la,,,


then umah aku wat kenduri cukur jambul beby thaqif
kenduri,,,besa la kan
penatttt
kebetulan plak aku diserang selsema n batuk
sabo je la

then sabtu 1 family pegi berkelah n mandi manda kat waterfall
besh besh besh
sejukkkkk bangat airnya
tapi malas ah nak tepek gambo2 kat waterfall
basah2,,cam seksis plak kan,,hehehe
ape yg bulih aku taip ialah,,beshhhhhh mandi waterfall

malamnye plak bukak la tb
kat astro box office kan tengah tayang cite seram
anak buah aku plak nak tgk cite sumpah pocong
aku pon layan jugak ah cite tuh
hehehe
layan sambil tutup tutup mata gitu
hahaha
takut ah
bangun pagi rs cam stasis urin
sbb mlmn td tahan diri dr p bilik air,,takut punya pasal,,hahaha
-- sbb tuh aku xsuka tgk cite hantu =(

then arini balik la ke sg buloh
tumpang abg ipo aku
perjalanan agak jem la jugak
tp berjaya diharungi sambil dengar cd cramah ustaz azhar idrus yg amat lucu
wat aku gelak je
kul 7pm smpai la
esok keje pagi plak
wad mata lg
besh tp wad nalini kan
kompom esok die attack aku
huh
da la selsema lagi
huuuuuu


owh ya
regarding 2 reunion class 4&5science ii,saye x p pon,,
xsempat la,,
tensen je kan xdapat jumpe kawan2 kelas ramai2
besh2 tgk kawan2 da maju
hhuhuhu


ok la,,rasenye cam da panjang gila aku bebel ni
kang muntah lak para pembaca
hehehe
ok
camat ari raye aidilfitri maaf zahir batin ye,,,
n terima kasih semua,,,

geram!!!

Tuesday, September 15, 2009

ishhhhh
geram betol la
da la nk exam ni
ade plak org tuh merosakkn mud aku n wat aku gerammmmmmm sgt2
geram geram geram
rase nk back hand je
sakit hati!!

picture time!!

seperti yang telah dijanjikan sebelom ni
nak upload gambo kan
jadi harussss la uplod jugak gambonye wlpn aku tgh exam skang ni
heheh

ni gambo thaqif irfan
comey kannnnnn


heheh
harap2 da beso nt ensem n prangai semenggah
bulih la train n dorong minat jadik dokte ke,loyer ke,majistret ke


next is gambo apo ntah
heheh
aku ngn bunga yg aku suka
franggipani kn name bunga ni?
aku kutip kt alamanda


nk tunggu org kasi bunga mmg payah
kutip je la
tp mahazir kate "awk suka bunga ni?ni bunga kat kubor"
hahahaha
so?
ade aku kesah bunga kubor ke bunga *ubor ke
erkkkkk
cak cak cak


last sunday p jumpe fik kat midveli
akhirnya kita bertemu wahai gaymok
tapi jumpe jap je
heheh
then carik tempat bukak posa kat midveli tuh
kok semua penuh
dr level bawah sampai atas aku pusing
mmg penuh
then aku tgk 1 restoren area gsc ni
tgk menu die
mak aihhhhhhhh
nasik ayam rm15.80
bapak ahhhhhhh
guna mak ayam ke hape?
hahahha
then aku pon p la ke restoren sbelah tuh
namenya LA MANILLA
kali ni da xpikir mahal dah
sbb da xde tempat sgt n aku nampak signbod halal je,terus aku terjah
alhamdulillah masih ada meja kosong
tetibe jugak aku tingin nak makan lamb chop
tapi aku lupa nak amik gambo lamb chop tersebut oleh kerana kerakusan nak makan
hahahahahahaha
tapi ade gambo chicken black peper apo ntah yg kawan aku makan
yummy yummy
ermm
lamb chop aku harga rm16.80
nak dekat sama ngn harga nasik ayam kedai sbelah
gila kannnnn




setelah itu,,,
ermmmm

heheheh
saje nak menggedik mekap2 sblm p keje
pas2 possing2 amik gambo sndri
huahahahhaha
xde keje carik keje


oh ya
regarding 2 miss fazzura azzaty yg masuk spital n op tapi xcakap kat aku,,mekasih la sbb mention name aku n isi kandungan msg aku skali kat blog ko yek
hiiiiiiiiii
geram gila aku
rasa nak geget2 je nyah sorg ni
mmg la aku risau gila
tapi hope yu get well soon ya darling
rili worry bout yu
ni misi ade untukmu
tapi charge servis aku mahal ah kalo nak suh jadi personal nurse ko
hakhakahak(blagak je,,blajo pon xabeh lagi)
this 4 u bebeh

"xkesah la bape banyak kali ko operate pon
cemane rupa bentuk heart ko pon
merah ka,pink ka,putih ka(pilih mengikut gambarajah diatas)
u will always b my beshfren k
take care"
**nota bulukaki= kem slm kat abg ko yeh ^_^ v

uwahhh

Saturday, September 12, 2009

hohoho
im back bebeh
heheheh
balik dari becuti sminggu,,huhuhuhu
telah meninggalkan leptop
idup tanpa internet sminggu
macam tido tanpa air liur basi
xlengkap idup aku

ermmm
nating much
pekara yang menarik tejadi?
apo ek
cuti pon dok umah yo
ermmmmm,,,
ermmmmmm,,,

no satu ialah,,,
akak aku da deliver last week
sorg beby boy yg sungguh comey lote
namenye THAQIF IRFAN
hehehe
comey bangetttt
tapi gambo aku blom trensfer
jadi sila harap bersabar ye kawan2
huhuhuhu

no dua ialah,,,
aku da beli buku maskulin yg cover zahiril adzim ittew
bagai nak rak aku carik
sana sini sume xdak jual n sold out
wahhhhh
laku sangat ke zahiril ni???
hahahhaha
last2 mase p alamanda,jumpe gak ngn mag ni
aku xpenah beli mag ni
sekali rega die rm6
perghhhhh
siot betoi
mahal gila
lbh mahal dari nasik ayam
tapi ok la

"gadis yang xtermasuk dlm pilihan sy ialah yg GEDIK,TERLALU BGANTUNG PD ORG LAIN,GILA GLAMOR,PRASAN CHANTEK,TLALU MCINTAI DIRI SNDRI,BLAGAK,PANDANG MATERIAL,CPT MNILAI SESEORG N XSUKA BLAJAR DR KESILAPAN" <<<<< petikan dr mag maskulin about zahiril adzim,,
mahazir cakap aku ade sume ciri2 2
so aku xseswaiiii lgsg ngn zahiril
eleh,,,jeles la tuh
hahahhaha


smalam p bukak posa kat restoran jejantas sg buloh
utk sape2 yg xtau,restoran jejantas ni dibina ats jejantas
ahahahaha
ye la kan
name pon restoran jejantas
so kalo makan bulih la melihat keta moto lori n bas lalu lalu kat bawah
errr
agak menarik la kot pemandangan keta lalu lalang
hahahhaha
makan kfc,,
xyah tunjuk la kan gambo makannan kat kfc
bukan korg xpenah makan kfc pon


then bulan ni aku da p tgk 2 movie
cita dance flicked-tgk kat mid
ok,lucu n klaka
pas2 cite up-tgk kat alamanda
lucu gila n wat aku ketawa bdekah2
russel tuh comey gilaaaaaa,,,gomok n gebuuuu
kevin tuh comey sgt,,warna bulu die mmg wat aku tergoda
hehehe
aku nak tunggu 17hb ni
nak p tgk cite G force
adekah aku patut bawak hemster aku bersame??
kot2 la hemster aku dapat inspirasi dr cite ni
hahahaha


slasa ni exam
tapi xde bace lagi ni
then ptg nt ade hati nak p mid plak
hahahaha
nak jumpe gaymok a,k,a fik jap
hehehe


baju raya???
ade dah!!
2 pasang
heheheh
baju kurung pahang je
kain songket kaler ijauuuuuuuu
sbbnye tema family aku taun ni ialah ijau
baju kedua baru je beli kat jalan tar
as usual
tiap kali raye aku mst nak jugakkkkk kebaya
aku kan minah kebaya
hehehe
so beli la kebaya nyonya jugak
kaler puteh sulam bunga2 oren
santek gilaaaaaaaaa
kain pon oren
ahahaahha
1st time aku pkai oren dowh
mesti lucu
hahahahaahaha <<< baik aku gelak dl sblm org len gelakkan aku

aku mesti brani
aku xnak jadi penakut
aku kan kuat
aku kan rumput liar
cemane org pijak pon aku xkan mati
chayok chayok!!!
(kata2 semangat utk diri sendiri sempena mengambil lesen P xlame lagi =p)

jadinya aku nak sambung tido dl
zzzZZZzzzZZz
krohh krohhh

salam ramadhan,,

Tuesday, August 25, 2009

uish,,suda lame aku xmenulis nih,,hehehe
well not much 2 write la
ade cam banyak keja sket
research yang begitu memeningkan kpala hotak sbb responden kami terlalu ramai,300orang,,ughhhhh,,bila nak siap ni,,,

then skang ni aku tgh pektikal
wat managemen kat wad 17~~hkl of course
wad 17 ialah oftalmology iaitu wad mata
wad yang santek n terang n begitu bersih compared than any others ward kat hkl,,
heheh,,mebi sbb mate kot
so far 2 ari keje ni,ok la
not bad la
management kan,,kn plak wad mate,,mmg la blur2 ayam,,stupor je dgr shortfom
cth: -BE=both eyes
-DR=diabetic retinopathy(igtkan dr=doctor)
then name2 ubat n pembedahan serta diagnosa yg begitu asing sekali
hahahaha
tapi yg beshnye wad ni rilek je,,observation daily,,yeah,,,xde dressing,,yeahh,,,xde injection teruk2,,yeah,,xde patient acute,,yeahhh!!!! ^_^ v
hahahaaha,,,tapi managemen mmg meletihkannnnn
tapi im enjoying it

then skang ni kan bulan ramadhan,,,
uuuuu,,,syahdu je kan posa2 ni berposa dperantauan,,
ahahaha,,tingin nak bukak posa ngn fmili,,
sabar ye,,,sabtu ni aku balik umah,,yahoooooo

ermmm,,,sushi da branak
ade baby 6eko
baru je petang tadi deliver,,
tapi bapaknye si mingo mingo da lari dr umah
uhuk uhuk uhuk
sian anak2 hemster aku xde bapak
sape2 nak jadi bapak angkat ke??
hahahaha

owh ya,regarding teater koken ii,aku da berjaya tengok
mmg mantopppppp seh depa berteater
op kos la kan aku dok kat seat paling depan dalam stor teater 2
uhuhuhu,,begitu bersemangat waja sekali melihat zahiril adzimku ittew
teruja,,teruja,,teruja,,



mmg aku teruja teruja teruja n terujaaaaaa


lagi ape ye,,ermmm
cam xde bnda mnarik je pon nk tulis kat cni,,,
hahaha
adekah kehidupan aku telah menjadi muram, suram,dull n boring??
haha
aku pon xtau le,,
hahaha

ermm,,,
korg penah x rase begitu kesal n berdosa?
n u wish those days blh berulang balik so that u can change everything that u have done,,,oh god,please forgive me

aku terasa kehidupan aku begitu malas dan bergerak dgn perlahan,,
habiskan waktu dengan termenung n tido,,
seronok~~

uh malam

Friday, August 7, 2009

nape ntah
da pukul 358am
tapi aku xleh nak lelap mate lagik
golek kiri kanan
mate xmau lelap
sesak nafas aku macamni,,,

dengar lagu,,siaran radio di bilik aku xbrapa clear,,tapi masih ada bunyi so layankan aje(ulu sgt ke sg buloh ni??atau bilik aku terlindung dari pancaran antena hiburan??)
laptop aku?senyap sunyi tanpa suara,,,rosak sound system
nak baiki tapi entah bila
kekurangan bajet,,
aku baru membayar duit buku yg berharga ratusan ringgit
buku skolah xpe mahal pon,,mmg stendet mahal,,,sabo je la
then aku sedang menyimpan duit nak bayar baki lesen keta,,,
lambat betul aku amik lesen,,ketinggalan beberapa tahun dr kawan2 sebaya aku,,
mungkin aku patut wat bisnes,,
tapi bisnes ape ya?
jual kain?
kupas bawang?
cuci ayam?
aku kena berfikir dengan mendalam mengenai bisnes yang patut aku buat
-_- <<< wajah sedang berfikir dengan serius(atau aku sedang tido??)
hahahahaha

mata,,kenapa xmahu lelap lagi,,
jam da lebih 4am


ok,,mari kita cari 1 topik
memandangkan aku baru dapat email invite ke
Event: TEATER KOMPILASI VOLUME II
"Tema: HOME"
What: Performance
Host: Rumah Anak Teater (RAT)
Start Time: Tuesday, August 11 at 8:30pm
End Time: Sunday, August 16 at 8:30pm
Where: Stor TEATER, Dewan Bahasa dan Pustaka
pementasan teater di dewan bahasa sepanjang minggu ni,
aku nak pegi,,i want 2 go so bad,,,
sapo nak teman aku???


jadi aku nak kongsi cerita tentang seni,,
aku adalah insan seni,,
tapi,,
aku xpandai berpuisi puitis madah pujangga(kena bertapa bawah air terjun)
aku xada langsung bakat menyanyi-zero!aku xboleh carry a tune dengan betul pon,,kl akan banjir kilat kalo aku menyanyi,,
melukis??orang lidi boleh la,,membuat garisan lurus menggunakan pembaris?tetap senget
menari??boleh tahan tapi xmengagumkan,,hanya tarian tradisional(badan masih keras kematu,kejung)
berlakon@berteater?? zahiril adzim terer bab ni(finally aku mention name this famous amous fella,,,hahahahhaha)
mencipta lagu@lirik??god,aku xtahu 1 code muzik pun!
then??how can i be seorang insan seni??
well,kehidupan itu sendiri adalah seni
bagaimana kita mencorakkan n mewarnakan sebuah lukisan kehidupan
jadi aku percaya setiap manusia adalah artist!!!




lukisan aku,,cikgu mungkin akan bagi fail atau D-
hahahaha



ni plak famous amous fella-zahiril adzim yg aku sukai,,heheh

sebut tentang puisi,,
aku suka puisi yg dicipta n didendangkan oleh fynn jamal
cinta disampahkan

a fella tepek bideo ni kat maispes aku tahun lepas kot
mase tuh aku sedang mengalami kekecewaan(ewahhhh)haahahaha
then aku amik lirik die n tepek kat board studi aku
betapa aku menyukai lirik2 n cara beliau mendendangkan puisi ni
rintihan hati seorang gadis
uwahhhhhhh,,
ntah bila aku blh p rantai event ni,,
sapo nak teman aku??
(aku adalah insan kesepian tiada berteman,,,hahahahahahha)


dulu aku penah mencuba mencipta puisi2
bila time tengah frust bercinta
perasaan yang xtenteram tuh membuatkan aku menulis begitu lancar
tapi aku xpenah tunjuk
aku malu,,puisi aku ntahhapahapa
(aku kan seorang yang pemalu)
hahahahaha
jadi biarlah aku simpan saja puisi2 tersebut
menjadi lambang kenangan aku dan dia,,,,
"kusimpan kenangan cinta bersamamu,,kupadam impian biar menjadi debu"
hahahaha,,tetiba terkeluar lirik lagu zaiton sameon-menadah impian(ade lagu skali ye mcm cite hindustan)
uwahhhhhh(tetibe rase feeling nak nages pagi2 buta ni)
hahaha,,,


u r what u eat
penah dengar x ayat ni?
aku agak cerewet lagi fussy bab makan
heheh,,entah,,
aku xsuka ikan,aku xsuka sayur,aku xsuka kopi,aku xsuka nescafe,aku xmakan mee goreng
heheh
xsusah membela aku sebab jimat la,,xyah beli benda2 ni,,
hahahhaha
so skang ni aku mengalami masalah anemia yang sederhana
uhhh,,,anemia n kurang vitamin(menyebabkan low libido,,,wahahahhahahaa)
aku ade 1 cite untuk dikongsi berkaitan dengan makanan
tapi pembaca jangan marah aku atau saman aku atau membenci aku
aku hanya menyampaikan apa yang telah disampaikan oleh lect aku,,


sardin,,,yummy,delicious sehingga menjilat jari
sos yang merah,masam2 tomato,berkilat sardin tuh,,
uuuu sedap,,
tapi cemane boley berkilat n kental??
minyak ke?
no
mentega ke?
no
tepung jagung ke?
no
lendir katak ke?
yes
whatttttt??????
lendir katak??????????
(yuckssss,,puke puke puke,gag gag gag,,vomit until u die)
korang suka makan sardin??
well,,better think twice
(true story bl ade fella p kilang sardin,,xtau la jenama ape,,dirahsiakan,,)
jawapan aku pada cerita ni:"aku mmg xsuka makan ikan"


tetiba otak aku tepu
xde topik nak ditulis
tapi mata aku masih belum mengantuk
jam sudah 459am
perlukah aku ambil ubat tidur??
atau mengira kambeng biri biri?
atau membaca buku sejarah?
atau memandang skrin laptop dan menambahkan lagi kuasa power kanta spekmata aku ni??
power renjes merah betol mata aku malam ni


huarghhhhhhhh
bila nak tido ni,,,,,,

MALAM,,

tadi aku sangat beria n banyak gila idea nak tulih blog mase tengah makan nasik,,,
skang bila da kekenyangan,,da menyentuh papan kekunci ni,,idea larik plak,,,
or lebih tepatnya,,aku lupa ayat2 yg berlegar dalam ruang minda aku tadik,,,
adakah aku mengalami alzhemier??atau senile?atau short term memory loss??
aku rasa aku low libido,,hahahahaha

seriusly,,
aku suka bukak 1 blog ni,,die pelakon n aktivis teater,,famous amous la jugak,,tapi aku malas nak mention name die,,hahaha
dunno,,tulisan die begitu puitis n kritis,,begitu sastera,,
aku cuba membayangkan diri aku menulis camtu,,,
bertapa 3 ari 3 malam utk dapatkan idea macam tuh pon xmungkin aku mampu(bertapa di bawah curahan air terjun)hahahha,,
n die begitu prihatin ttg politik,pemerintahan negara,patriotisme n all sort of thing,,,
aku??heheheh,,kawan aku penah cakap,aku ni xpatriotik,,cuma aku sensitif,,yg membuatkan aku layak mejadi seorang yg memakai baju putih,,,

cita2 aku ialah untuk menjadi pendidik,,menjadi cikgu atau lebih tepatnya a teacher,,an english teacher,,tapi aku akan end up dan menghabiskan seluruh serta sisa sisa kehidupan aku menjadi seorang jururawat,,,well,,its not dat bad bl kita xdapat mecapai ape yg kita inginkan,,,jangan berfikir ttg betapa xadilnya bila kita xdapat apa yang kita nak,,kehidupan ini mane penah adil,,,
kehidupan ni mmg macam tu,,,

isnin aku akan exam,,medical,surgical n psikiatrik,,,
hari ni aku tidur dengan lena pada jam 7 petang hingga 1045 malam,,dah lame aku xwat keja tido time2 macam ni,,,heheh,,buruk betol prangai anak dara,,
aku nak study,,aku tengok kawan2 aku da stadi,,sedangkan otak aku kosong,,
dulu aku xpernah menghiraukan ape yang org lain buat,,
ko nak stadi,stadi la,,aku pedulik hape,,<<<
dalam kepala hotak n hati aku
tapi skang aku kena ubah mentaliti aku
sebabnye?
aku da di tahun 3
final year
aku kena score habis habisan
aku kena naikkan pointer aku yg selama ni paras hidung n tunggu masa nak melemaskan n membunuh aku
urghhhh
tanggungjawab yg berat bila kita menggalas harapan ibu bapa yang nak tgk anak2nya berjaya,,


aku bercadang nak balik umah minggu ni,,
sbb malam ni,,jumaat 07/08/09 jiran aku akan bernikah,,2 beradik,2 perkahwinan sekaligus
esok kenduri
tapi aku xmampu nak balik
bukan xmampu nak membeli tiket bas yang berharga rm22
tap xmampu nak membahagikan masa n menghadapi kepenatan dalam menjelangnya exam
tambahan pulak aku xstadi lagi
perasaan n rasional aku berperang,,nak p kenduri kawen ka nak stay di asrama??
suddenly aku teringat,,esok aku kena p sekolah memandu,,
jadi aku harus stay juga
aku suka ke kenduri kawen dimana aku boleh memakai baju kurung n kebaya
santek bukan baju tradisi ni(dan harga kebaya nyonya mmg santek n mencekik duit elaun aku)
tapi aku jarang pakai bila xde acara tertentu
ntah kenapa,,
mungkin sebab aku suka pakai kasut??
bayangkan aku memakai baju kurung sambil menyarung sneakers??
kenapa aku suka pakai kasut??
sebab jari aku hodoh,,pendek2 n gemok2 n hitam
hahahahaha
manusia memang suka menutup kelemahan n menonjolkan kelebihan n kekuatan
manusia memang begitu,,,

aku terasa nak stadi
begitu berkobar2
tapi itu sejam stengah yang lalu
bila aku da makan nasik
perut kenyang
mata yang sepet ni makin mengecil
aku mengantuk
tapi da 2 hari aku rasa mengantuk n tido awal
entah kenapa
oh ya,,mata sepet aku da dilindung dengan spek baru aku
heheh,,
da lama aku xpakai spek bila dikhalayak ramai
last aku berspek masa awal tingkatan 5
terasa seperti budak skema bila berspek
they kol me nerd,geek, n skema n whatsoever
i just dont care

bercerita tentang membaca
aku mmg suka membaca
terutama komik jepun
"dah besar tapi masih baca komik"<<<
komen ayah aku terhadap kegemaran aku
so aku da mempunyai passion n interest baru dalam membaca
english novel
dulu mungkin aku xdidedahkan dengan novel2 jenis begini
aku asik nampak novel bi yg skema
sekarang abru terhegeh2 nak beli n baca
adik sepupu aku yang study medic kat ireland bawak balik buku2 ni
ireland mali
1st impression aku ialah,,,"owhhhh"(dengan muka boring sbb novel xde gambo2 macam komik)
but then bila aku selak 1st page,aku selak 2nd page,page seterusnya,seterusnya n seterusnya sampai aku pinjam buku 2 bawak balik umah,,,aku habiskan novel tu,,hehehehe
seronok,,,
so aku p mph,aku p popular
aku beli novel2 ni
cecilia ahern mmg faveret novelis aku la skang ni
tip top,,
sekali lagi,bertapa 3 ari 3malam bawah air terjun pon aku xkan mampu wat penulisan macam dia,,,hahhahahaa
(aku masih blom baca 1 page pon buku sekolah aku-management,research n psychiatric mental health,,,ampunkan sy penunggu gua)hahahaha

duit,,
ntah bila aku nak kaya
well,aku xnak jadi kaya
aku nak jadi org yg sederhana tapi berkemampuan
heheh,,cemane tuh??
aku da mula selak2 akhbar tengok harga2 rumah dipasaran
tengok jenis2 kereta n harga2 serta montly payment
dengan gaji aku yg xseberapa nanti,,,mampukah aku memilikinya??
aku nak jugak,,nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk
heheheh,,,
aku nak mengumpul harta sendiri
aku nak secure dalam kehidupan
at least kalo 1 day laki ko tinggalkan ko,ko ade harta sendirik,,xde la jadik ibu tunggal yg merempat
hahahha
well,aku bukan mintak tapi itu antara kenyataan hari ni
sediakan payung sebelum hujan
beringat2,,,
kite xtau sape jodoh kite n cemane kehidupan akan datang,,,
aku xmintak banyak,,aku nak seorang lelaki yg boleh jaga n membimbing aku,,,
mane nak cari ek?? ^_^

siang tadi aku bace 1 paper,,lupe paper ape sbb paper pinjam,,jadinya ku xda masa nak tengok nama paper 2,,hahahha
1 heading yang wat aku tertarik ialah "ganasmu poksu"
kisah seorang laki warga emas umo 61 mecabul jiranya,janda 51taun,,paper 2 plak ngok ngek p cite detail poksu 2 watpe:mencium leher n payudara,,,hahahhaha,,,senak perot aku gelak,,n paling lucu,,janda beranak 9 tu otw p menoreh getah,,,,
so no wonder la kes rogol zaman skang kalo pompuan pkai seksi,,mmg meruntun jiwa sang arjuna
then aku membayangkan orang pakai unifom menoreh,,,owwww,,masih mengancam n memberahikan,,,haahahahaha




aku masih nak tersenyum n tergelak bila tengok gambar ni,,

ok,,cukup dulu
aku nak stadi,,,semangat juang aku kembali berkobar bila dengar lagu system of a down-chop suey,,baris pertama liriknya berbunyi "WAKE UP!!!!!"

Imran Ajmain - Compromise

Thursday, August 6, 2009


Imran Ajmain - Compromise (click here to download)


Love is not a given
You’re not forgiven
But we all easily submit

You have forsaken
What you have taken
So we all still incomplete

I thought we were playing a similar game
And after these years it’s still been the same
And you, of all people, still have your name

Prechorus
What about compromise?
I hold no disguise
You should know better

Chorus
It’s not I don’t want you, I want you
But I need you to be
A little bit faithful and grateful and loyal to my needs
Don’t think I was selfish, I was selfless
And afterall I’ve given you
It’s not I don’t love you, I love you
Well, at least I try to

Trust is not an object
You could reject
But we all easily believe

You have been waiting
And all I’ve been saying
“Please be there for me”

It’s not like we got a thousand years
I’ve yet to express to you all of my fears
And while you have wasted all of your tears

Prechorus
What about compromise?
Why do I pay the price?
Only you have the answers, answers

Chorus

Bridge
I know I’m not perfect but I deserve respect
And after all that’s said and done
You remain the only one in my heart
It’s not my ego
But if you go
I’d have so much to say
Did we pick a good fight to prove who’s wrong and who’s right?
Can we finally compromise?

Chorus x 2

Can we at least talk about it?
Can we at least compromise?

uhuh,,

Wednesday, August 5, 2009

dey kol me nerd becos im specky,,,du i look like a nerd??huh???
1st match mesia lawan MU,,aku datang berbaju coklat,,xsokong mane2
aku masih blur nak sokong mane sehingga tamat perlawanan
kulit aku da sunburn gila gila,,,
wtf dis 2 girls duin,,,

lagi latest pic

Sunday, July 12, 2009

1)banner gath bebaru ni
2)i love spagetti
3)ngn ira@dora the explorer(pkai baju kurung nak p kenduri^_^
4)gambo tipu ni
5)model of the year???wadda fox,,-_-
6)xdo kojo memasing nih
7)ngn budak terencat akal(sy macam one of them bl posing g2,,^_^)
8)minah rempit beb
9)penyuuuuuuu kat aquaria klcc

latest pic

1) saye sudah pakai pip merah,,senier bebeh,,hoorrayyyy!!
2)mingo mingo tito ngn mulot tenganga,,gigi kuning xgosok,,:p
3)santek kan iklan ni,,,katakohkatok,,,*_^
4)kecik ngn muka blagak gila bl kn pangku
5)mesjid kat jertih,trg,,santek kan?
6)tragedi H1N1,,,baju coklat 2 my kazen,,saspek H1N1(nurse tuh pkai boot
pua chu kang^_^)
7)atuk sedara,,die sayang sy sbb die nak wat sy kawen ngn cucu die~die nak sy jadi
cucunya
8)selamat pengantin baru utk my uncle n my auntie
9)sedap hingga menjilat jari,,mcm mkn kfc
10)yeahh,,,jilat jari lagi
11)sem lps kat taman sinar harapan
12)sukaneka kat taman sinar harapan
13)baju seluar nak same,,,seb baik posing x same
13)hatiku seperti pasir di tepian pantai yg selalu disakiti dihempas ombak(ewahhhh *_^)
14)mingo mingo mmg suka tido camni,,wat sy geram nak geget die
15)reaksi sushi mase tekejut kn sergah
16)yeyey,,sy dapat bunga!!!!